87: Sextioåttametersgobelängen

Vi ses mitt i semestern för lite uppföljning kring både pussel och schack från förra avsnittet.

Relaterade länkar

Kommentera på mvsm.se, gilla oss på Facebook, twittra till @mvsmpod eller maila på podcast@mvsm.se om allt mellan himmel och jord, vi vill gärna höra från dig!

1 tanke kring ”87: Sextioåttametersgobelängen

 1. Hej Martin & Magnus,

  Viktor från KnightVision laget här!

  Hörde ert avsnitt 87, vad kul att ni testat KnightVision och att ni gillar det! Vi är väldigt glada över den positiva responsen vi får. Ni hade lite funderingar på hur tekniken fungerar, tänkte jag kunde ge er lite info för att mätta er nyfikenhet 🙂

  Som ni misstänker så detekterar tekniken absolut pjäserna. När man t.ex. spelar 960 (fischer-random) så behöver man inte mata in vilken position man ska spela, utan lösningen identifierar startpositionen. Utan pjäsidentifiering är det svårt att göra 960, och det är även knepigt att lösa promotions (visst man kan anta det är en dam, men funkar inte alltid :P).

  Den kan också skilja på färger, förstår hur schack fungerar och massa annat smått och gott som maximerar chansen att tekniken lyckas identifiera korrekta drag.
  Vi var nyligen med på schack-SM i Uppsala, Sommarblixten i Malmö, och förhoppningsvis kommer vi delta på ännu fler turneringar i framtiden!

  Än en gång, kul att ni gillade det och att ni pratade om tekniken i er podd. Om ni har några frågor eller tankar så är det bara att skicka ett mail!

  Ha det gött
  /Viktor @ KnightVision

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *